dimecres, 7 de març del 2012

ESTELLÉS MUSICAT. I tu, t'animes a musicar-lo?




       Que la poesia i la música han anat de la mà amb resultats favorables a tots dos "llenguatges" és un fet observable.

       Estellés no podia ser menys i ja des dels anys 70, cantants com Maria del Mar Bonet, Paco Muñoz o Ovidi Montllor han posat veu i música a unes lletres que calia difondre. Però no només artistes de la Cançó s'han vist amb Estellés: altres com Òscar Briz o els ritmes afrovalencianomeridionals dels Soul Atac també han emprat les lletres del poeta de Burjassot per a les seues cançons.

      Josep Vicent Frechina, autor del bloc La caseta del plater. Cròniques musicals d'un país invisible, elaborà un parell d'apunts en què anotava diferents músics i cançons amb lletres d'Estellés. Els teniu ací: 1 i 2.
      A més, a la columna de la dreta en en nostre bloc hi ha un enllaç a musicadepoetes.cat, amb cançons sobre textos d'Estellés que vos poden servir per participar al nostre Homenatge.

     La cosa, però, no acaba ací: sense anar més lluny aquest divendres 9 de març a l’espai cultural de la fundació Salvador Mollà, a les 19:30 de la vesprada, actuaran Pau Miquel i Marc, d'Artur Caravan i Compartir dona gustet respectivament, els quals ens presenten uns treballs sobre l’obra de Vicent A. Estellés. Una proposta que no us podeu perdre!!!


La "fitxa" de l'espectacle és la següent:


Estellés al Quadrat.

Dos recitals sobre Vicent Andrés Estellés en un:
  • L'amor o la guerra. Mural del País Valencià. Estellés per Pau Miquel Soler.
  • Plantar-li cara a la vida, per Marc i Marquet.

Vicent Andrés Estellés, la seua obra, vista des dues òptiques ben diferents, ben originals i ben reeixides. Dos artistes que junts han fet un important camí, Marc Sempere i Pau Miquel Soler, es separen per a tornar a unir-se, cadascú amb un format diferent però amb un fons compartit, per revisitar els versos d’Estellés des de dues òptiques distintes, i alhora complementàries.

L’amor o la guerra. Mural del País Valencià és un viatge poètic que recorre el País Valencià a través dels versos sublims de Vicent Andrés Estellés passats per la veu i la guitarra d’un dels talents més efervescents del pop rock valencià, Pau Miquel Soler. Ara desgarrats, ara tendres, sempre apassionats, els versos d’Estellés prenen vol amb la interpretació de Soler i es transformen en un exercici de llibertat estilística en allò musical, una fecunda rapsòdia que pren mil formes amb la poètica de Soler i els seus músics.
Pau Miquel Soler (veu, guitarra acústica).
Pablo Gonzàlez (teclats, harmònium, pianet, veu).
Pere Ródenas (baix).
Jordi Albinyana (guitarra acústica).
Toni de l'Hostal (tabalet, base i plat).

‘Plantar-li cara a la vida’
Espectacle íntim però intens que reviu alguns poemes del primer Estellés, aquell que està més arrapat a la vida qüotidina, a la mort i al sexe descarnat. ‘Plantar-li cara a la vida’ intenta fer un crit de vida per afrontar aquestos dies de crisi i retrocés.
Marquet (Marc Sempere) fa servir els seus recursos com actor de teatre i cine combinats amb els de cantant i front-man per a transmetre les lletres del poeta acompanyat de la sempre vibrant viola de roda del reconegut músic Marc Egea.  Espectacle a cavall entre el monòleg, concert musical, cabaret i trobada de vells amics.
Marc Sempere (veu, percussions)
Marc Egea (viola de roda)


Recordeu: divendres 9 de març a l'Espai cultural el Filaner!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada